Web Analytics Made Easy - Statcounter

روسیه اعلام کرد که بنا دارد طی ماه‌های آینده موشک‌هایی با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای در اختیار بلاروس قرار دهد.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه روز شنبه در جریان ملاقات با الکساندر لوکاشنکو در سن پترزبورگ این موضوع را با همتای بلاروس خود در میان گذاشت.

ولادیمیر پوتین و الکساندر لوکاشنکو /عکس: AP 

به گزارش یورو نیوز؛ رئیس جمهوری روسیه در این خصوص تصریح کرد: «در ماه‌های آینده سامانه‌های تاکتیکی اسکندر-ام را که قادر به استفاده از نمونه‌های متعارف یا هسته‌ای موشک‌های بالستیک یا کروز هستند، به بلاروس منتقل خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»


این وعده در حالی از سوی رئیس کرملین به الکساندر لوکاشنکو داده شده که همزمان روز شنبه خبرهایی مبنی از حمله موشکی نیروهای روسیه از قلمرو بلاروس به سوی یک منطقه مرزی در شمال اوکراین منتشر شده بود.

 لوکاشنکو پیش‌تر در سال گذشته تاکید کرده بود که کشورش خواهان دریافت سامانه متحرک موشک‌های بالستیک اسکندر با برد ۵۰۰ کیلومتر و قابلیت حمل کلاهک های متعارف یا هسته ای است.

رئیس جمهوری بلاروس همچنین فوریه سال جاری میلادی چند روز پیش از آغاز تهاجم نظامی مسکو به اوکراین اعلام کرده بود که بلاروس در صورت تهدید غرب، آماده میزبانی میزبانی «تسلیحات اتمی» روسیه خواهد بود.

الکساندر لوکاشنکو همچنین در جریان این دیدار اقدام لیتوانی برای جلوگیری از انتقال برخی کالا‌ها از روسیه به کالینینگراد را که به بهانه تحریم‌های غرب علیه مسکو صورت گرفته، نوعی «اعلام جنگ غیر رسمی» از سوی این کشور توصیف کرد.

وی در ادامه ضمن پیشنهاد به رئیس جمهوری روسیه برای بحث و گفتگو در خصوص مسائل دفاعی گفت: «شرایط و سیاستی که همسایگانمان در پیش گرفته‌اند ما را بسیار تحت فشار قرار داده است. به طور کلی، همانطور که می دانید، لهستان و لیتوانی در راس این کارزار قرار گرفته‌اند. سیاستی که این دو کشور دنبال می‌کنند در مسیر تقابل و رویارویی است.»

وی سپس با اشاره به حضور «مزدوران لهستانی» در میان نیروهایی نظامی اوکراین که به ‌کی‌یف برای مقابله با تهاجم نظامی روسیه کمک می‌کنند، خطاب به ولادیمیر پوتین گفت: « شما هم در این میان سهم خود را (از این سیاست) دریافت کرده‌اید. من درک نمی‌کنم که چرا آنها خواهان درگیری هستند. واضح است که آنها به این سمت سوق داده شده‌اند، اما این سیاستی که در پیش گرفته شده منزجر کننده و خشونت آمیز است.»

 لوکانشکو سپس افزود: «لیتوانی نیز به شیوه‌ای مشابه عمل می کند. خبرهایی که از قصد آنها برای جلوگیری از ترانزیت کالا از روسیه به کالینینگراد از طریق بلاروس با هدف منزوی کردن کالینینگراد منتشر شده مساوی با اعلان جنگ است. چنین اقداماتی در شرایط مدرن غیرقابل تحمل است.»

این سخنان در حالی ایراد می‌شود که لیتوانی پیش‌تر اعلام کرده بود بر اساس تحریم‌های اتحادیه اروپا بنا دارد انتقال برخی کالاها از جمله زغال‌سنگ، فلزات، مصالح ساختمانی و کالاهای مرتبط به فناوری‌های پیشرفته را به کالینینگراد از طریق خط آهنی که از این کشور می‌گذرد مموع کند.

شورای امنیت روسیه بلافاصله پس از اعلام تصمیم لیتوانی هشدار داده بود مسکو در صورت عملی شدن این تصمیم واکنش‌های سختی نشان خواهد داد که تبعات آن برای مردم لیتوانی بسیار دشوار خواهد بود.

کالینینگراد بخشی از قلمرو روسيه و جدا از خاک اصلی این کشور است که میان لهستان و لیتوانی در ساحل دریای بالتیک در شمال اروپا واقع شده است.

تماشاخانه ببینید| شیوه آموزش زنان اوکراینی برای جنگ با روسیه/ آن‌ها برای جنگ خیابانی آماده می‌شوند ببینید | وقتی خرید لباس اشتباهی مسیر زندگی‌ات را عوض می‌کند فیلم های دیگر

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهوری هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۳۳۲۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقام امنیتی اوکراین در فهرست افراد تحت تعقیب روسیه

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا  از تاس، وزارت کشور به اتهاماتی که به لیتویننکو وارد شده است تا در این فهرست قرار بگیرد، اشاره‌ای نکرد.

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین چندی پیش آلکسی دانیلوف را از ریاست شورای امنیتی و دفاع ملی این کشور برکنار و لیتویننکو را جایگزین وی کرد. لیتویننکو پیشتر رئیس سرویس اطلاعات خارجی اوکراین بود.

وزارت کشور روسیه پنجشنبه شب همچنین «والنتین نالیوایچنکو» قانونگذار اوکراین را نیز در فهرست تحت تعقیب قرار داد.

وی از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ و از ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۵ رئیس رئیس امنیت اوکراین بود. نالیوایچنکو به فراخوان برای خشونت علیه نیروهای نظامی روسیه متهم شده است.

رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.

آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.

دیگر خبرها

  • روسیه ۶ پهپاد اوکراین را سرنگون کرد
  • مقام امنیتی اوکراین در فهرست افراد تحت تعقیب روسیه
  • زمان اجلاس «صلح اوکراین» اعلام شد/ روسیه دعوت نشد!
  • رویارویی تیم ملی فوتبال روسیه با بلاروس در مینسک
  • پایان پوتین؟!
  • فیلم کامل از حمله بزرگ با موشک خوشه‌ای به مواضع ارتش روس
  • توانمندی دفاعی ایران از نگاه غرب؛ از فتوشاپ تا تغییر محاسبات
  • ۹ کشور هسته‌ای جهان چند کلاهک دارند؟
  • زنیت قهرمان لیگ برتر والیبال روسیه شد
  • حمله پهپادی اوکراین به مناطقی در روسیه