Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - روسيه با استقرار دائم موشک‌هاي «اسکندر» در منطقه کالينينگراد، به رهبران ناتو نشان داده که در صورت بروز هر نوع تهديد امنيتي، در حمله تلافي جويانه به تاسيسات نظامي ناتو ترديد نخواهد کرد.
روزنامه اينترنتي «وزگلياد» در تحليلي نوشت: آنچه رهبران ناتو و کشورهاي منطقه درياي بالتيک مدتهاي زيادي از آن وحشت داشتند، بالاخره به وقوع پيوست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سامانه‌هاي موشک‌هاي «اسکندر» روسي که قادر هستند بر سامانه دفاع ضدموشکي آمريکا فايق آمده و آن را خنثي کنند، به منظور استقرار و آمادگي رزمي دائم، به منطقه کالينينگراد، غربي ترين نقطه از خاک روسيه، منتقل گرديدند. ظاهرا روسيه عمدا چنين درز اطلاعاتي نموده تا ناتو را از اين موضوع مطلع سازد.

"داليا گريباوسکايته" رئيس جمهوري و "رايمونداس کاروبليس" وزير دفاع کشور ليتواني روز گذشته با ابراز نگراني از اين رويداد، اعلام کردند که روز دوشنبه سامانه‌هاي موشک‌هاي عملياتي-تاکتيکي «اسکندر» به منطقه کالينينگراد، منتقل شدند. رئيس جمهوري ليتواني با اعلام اين مسئله، هشدار داد که اين موشکها به منظور استقرار دائم به منطقه آورده شده اند و اين به معناي تهديدي جدي نه تنها براي ليتواني، بلکه براي نيمي از کشورهاي اروپايي است.
وزير دفاع اين کشور نيز يادآور شده که پيش از اين، موشک‌هاي «اسکندر» که قادر به حمل کلاهک‌هاي هسته‌اي هستند، تنها بطور موقت و براي انجام مانورهاي نظامي به منطقه کالينينگراد منتقل ميشدند، ولي اينبار وضعيت متفاوت است و با توجه به وجود تکميل زيرساختارهاي لازم براي آنها، اين استقرار دائمي است.
هر دو سياستمدار ليتوانيايي اشاره‌اي به منبع اين اطلاعات نکردند. ولي اين مسئله واقعيت دارد که در راس ساعت 12،29 ظهر روز دوشنبه يک کشتي حمل و نقل معمولي از بندر سنت پترزبورگ وارد منطقه کالينينگراد شد و اطلاعات مربوط به آن هم در مرکز اطلاعاتي «Marinetraffic.com» منتشر شد. ظاهرا مقامات ويلنيوس هم از اين طريق متوجه شدند که نظاميان روسي موشک‌هاي «اسکندر» را به کالينينگراد منتقل کرده‌اند.
روسيه انتقال موشک‌هاي «اسکندر» به کالينينگراد را پنهان نکرد
مقامات مسکو اطلاعات رسيده از ويلنيوس را تکذيب نکردند. "ولاديمير شامانوف" رئيس کميته امور دفاعي دماي دولتي روسيه در گفت‌وگو با اين روزنامه تاييد کرد: «بله موشک‌هاي «اسکندر» در کالينينگراد استقرار يافته و زيرساختارهاي نظامي بيگانه بطور خودکار در اولويت فهرست اهداف اين سامانه قرار مي گيرند.» وي در پاسخ به اين سئوال که چطور در ناتو از زمان دقيق انتقال اين موشک‌ها مطلع شده اند، گفت: «بهتر است از وزارتخانه مربوطه اين سئوال شود.»
در اواخر ماه ژانويه بود که "سرگئي شايگو" وزير دفاع روسيه از پايان ساخت منطقه پارک ويژه موشک‌هاي «اسکندر» در کالينينگراد خبر داد. بعد از آن، انتقال اين موشک‌ها به منطقه، دير يا زود تحقق مي يافت.
"يوري ميلکونوف" سردبير مجله تاريخي-نظامي « Baltfort» چاپ ريگا (پايتخت جمهوري لتوني)، ترديد دارد که ناتو از طريق ماهواره هاي اطلاعاتي يا هواپيماهاي شناسايي خود که در منطقه بالتيک گشت زني مي کنند، از تاريخ انتقال موشک‌هاي «اسکندر» به کالينينگراد مطلع شده است.
اين کارشناس لتونيايي به «وزگلياد» گفت: «مسلما تاريخ انتقال اين موشکها اطلاعاتي محرمانه است. ولي من فکر مي کنم که اين منابع اطلاعاتي ناتو نبودند که از اين مسئله مطلع شدند، بلکه خود روس‌ها درز اطلاعات در اين باره را سازماندهي کردند. اگر آنها مي خواستند که ماهواره‌هاي آمريکايي وجود موشک‌هاي «اسکندر» در منطقه کالينينگراد را تشخيص دهند، قطعا چنين کاري را انجام مي دادند. ولي ظاهرا تصميم گرفتند که اين مسئله هر چه زودتر برملاء شود.»
يوري ميلکونوف يادآور شد: «البته ساختارهاي فني ناتو قطعا به خوبي با تاسيسات و مکان احتمالي استقرار موشک‌هاي «اسکندر» در منطقه آشنايي دارند و روسها از قبل در اين باره به آنها هشدار داده بودند. و هيچ موضوع سري نظامي در اين رابطه وجود ندارد. در چنين شرايطي اظهارات مقامات ليتوانيايي، فقط يک افشاگري احمقانه است.»
موشک‌هاي «اسکندر» براي درگيري نظامي احتمالي روسيه با آمريکا
اکنون ديگر همه مي دانند که روسيه از سال 2008 به اينطرف در مورد استقرار موشک‌هاي «اسکندر» در کالينينگراد هشدار داده بود. مسئله اين نيست که تحقق اين مسئله، طبق ادعاي سياستمداران منطقه بالتيک، تهديدي براي نيمي از اروپا خواهد بود. بلکه قضيه برعکس است. موشک‌هاي «اسکندر» براي آن مورد نياز روسيه هستند تا در صورت بروز درگيري نظامي فرضي بين روسيه و آمريکا، در عرض چند دقيقه عوامل سيستم سپرموشکي آمريکا در قاره اروپا منهدم شوند. اين چند دقيقه براي روسيه اهميت بسيار زيادي دارد تا بتواند به حملات آمريکا با کمک موشک‌هاي بالستيک قاره پيما، پاسخ دهد.
سرويس‌هاي اطلاعاتي ليتوانيايي پيش از اين پيش بيني کرده بودند که روسيه براي حمله به اين کشور نيازي به موشک‌هاي «اسکندر» ندارد. بلکه استقرار اين موشک‌ها از آن جهت براي اين کشور خطرناک است که در صورت ضرورت مي توانند مانع از اقدامات شرکاي ليتواني در ناتو شود. اظهارات رهبران سياسي و نظامي روسيه نيز اين ديدگاه را تاييد مي کند.
گروه تجزيه و تحليل «Stratfor» آمريکا نيز اخيرا اعتراف کرده که روسيه با استقرار نيروهاي مضاعف نظامي در منطقه کالينيگراد، در واقع هيچ نقشه تهاجي خاصي عليه کشورهاي منطقه در نظر ندارد، بلکه تنها درصدد دفاع از منافع حياتي خود در رويارويي با ناتو است.
استقرار دائم موشک‌هاي «اسکندر» مي تواند به تحليلگران و رهبران ناتو اين اطمينان را بدهد که در صورت بروز هر نوع تهديدي، روسيه قطعا به حملات تلافي جويانه دست خواهد زد.
تسنيم

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۶۰۹۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زلنسکی: روسیه از سرعت پایین انتقال تسلیحات به ما بهره می‌برد

به گزارش قدس آنلاین، این اظهارات «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین پس از آن بیان شد که آمریکا سرانجام کمک‌هایی به ارزش بیش از ۶۰ میلیارد دلار را عمدتا برای کمک‌های نظامی به این کشور جنگ‌زده اروپایی تصویب کرد.

تلویزیون بی‌بی‌سی گزارش داد، رئیس‌جمهور اوکراین در کنار «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو که روز دوشنبه در سفری از پیش اعلام‌نشده وارد کی‌یف شد، بیان کرد: «ارتش روسیه اکنون سعی می‌کند از سرعت انتقال تسلیحاتی که شرکا به خصوص ایالات متحده برای ما می‌فرستند، بهره ببرد. به همین خاطر است که سرعت انتقال مهمات به معنای ثبات خط مقدم می‌باشد.»

او با طرح این ادعا که «ارتش روسیه آماده اقدامات تهاجمی بیشتر می‌شود»، افزود: «اوکراین به گلوله و سامانه‌های دفاع هوایی نیاز دارد. شرکای ما همه اینها را دارند و آنها باید اکنون در اوکراین برای از بین بردن جاه‌طلبی‌های روسیه تلاش کنند.»

دبیرکل ناتو در جریان سفرش به کی‌یف با اشاره به عضویت اوکراین در ناتو گفت: «جایگاه واقعی اوکراین در ناتو است و بنابراین من سخت تلاش می‌کنم تا اطمینان حاصل شود اوکراین به عضویت این ائتلاف در خواهد آمد. برای این تصمیم ما نیاز داریم که همه متحدان به توافق برسند. ما به اجماع همه و رای ۳۲ عضو ناتو نیاز داریم. ما با هم می‌توانیم حمله روسیه را دفع کنیم. البته من بعید می‌دانم بتوانیم تا ماه ژوئیه (خرداد-تیر) در نشست ناتو به این اجماع برسیم.»

درحالیکه اوکراین با کمبود نیروها و سرعت پایین انتقال تسلیحات دست‌وپنجه نرم می‌کند، روسیه از دستاوردهایی در میدان نبرد خبر می‌دهد.

تلویزیون سی ان ان اخیرا گزارش داد پیشرفت‌های تاکتیکی روسیه در حال حاضر به طور روزانه است و نشان از سرعت این کشور در میدان نبرد از زمان سقوط «آودیوکا» شهری در اوکراین در ماه فوریه دارد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • جنگ هیبریدی روسیه با اروپا
  • نگرانی ناتو از فعالیت های روسیه علیه کشورهای عضو
  • اینسایدر: برنامه پوتین جنگ همه‌جانبه با ناتو نیست، تضعیف درونی است
  • دفاع هوایی پاشنه آشیل اتحادیه اروپا
  • (ویدئو) اصابت موشک بالستیک روسیه به شهر اودسا
  • تسلیحات لهستان ۱۵ اردیبهشت در نزدیکی مرز روسیه مستقر می‌شود
  • زلنسکی: پس از پایان جنگ انتظار داریم به عضویت ناتو درآییم
  • دیشب بر فراز کریمه چه گذشت؟
  • زلنسکی: روسیه از سرعت پایین انتقال تسلیحات به ما بهره می‌برد
  • تحولات اوکراین| زلنسکی ناتو را به بدقولی متهم کرد